Reactie Schienvat op het schrijven van het college van B & W

  Naar aanleiding van het schrijven van het College van B & W aan de gemeenteraad heeft het bestuur van het Schienvat aan de gemeenteraadsleden een brief gestuurd. Dit in verband met de vergadering van  de Commissie welzijn komende donderdagavond in de Tramwerkplaats in Winschoten. Daar wordt de situatie rondom het Schienvat besproken. Lees hier de gehele brief aan de gemeenteraad

Nieuws over het Schienvat…

Aan de jongeren van het Schienvat Na jarenlang wikken en wegen heeft het bestuur de moeilijke beslissing genomen om te stoppen met het werk van het Schienvat. Na alle zware bezuinigingen van de afgelopen jaren is het bestuur van mening dat Schienvat/Neon niet meer het jongerenwerk kan leveren dat ze de afgelopen (tientallen) jaren gewoon was te doen. Daarnaast zijn er ook financiers van ons werk verdwenen omdat de gemeente al jarenlang aandringt op een fusie met Stichting Sociaal Werk … Lees verder »

Blog, vlog, plog?!?

Het afgelopen jaar hebben een aantal tieners de workshop bloggen/ vloggen en ploggen gevolgd bij het Schienvat. Zij willen graag dat jongeren en ouderen wat meer met elkaar in contact komen. Voor dit project gaan jonge mensen oudere dorpsbewoners interviewen, filmen en/of  fotograferen. De informatie wordt vervolgens geplaatst op www.levensblog.nl. We hopen dat er de komende tijd steeds meer mooie mensen te vinden zijn op deze site. Vanaf vrijdag 9 februari start de cursus voor tieners. De ouderen worden over … Lees verder »

Kinderkoken: groep 7 & 8

Ook dit jaar starten we weer met een kookcursus voor kinderen! Vijf keer koken we gerechten uit verschillende landen, we maken de tafel mooi en eten met zijn allen. Het is erg leuk om te doen en vooral heel gezellig. En je leert er ook nog wat van! Wanneer? – Vrijdag 3 november 16.00 – 18.00 uur – Vrijdag 17 november 16.00 – 18.00 uur – Vrijdag 1 december 16.00 – 18.00 uur – Vrijdag 15 december 16.00 – 18.00 uur – Vrijdag … Lees verder »

Kinderkoken: groep 5 & 6

Ook dit jaar starten we weer met een kookcursus voor kinderen! Vijf keer koken we gerechten uit verschillende landen, we maken de tafel mooi en eten met zijn allen. Het is erg leuk om te doen en vooral heel gezellig. En je leert er ook nog wat van! Wanneer? – Dinsdag 24 oktober 16.00 – 18.00 uur – Dinsdag 7 november 16.00 – 18.00 uur – Dinsdag 21 november 16.00 – 18.00 uur – Dinsdag 28 november 16.00 – 18.00 uur – Dinsdag … Lees verder »

Leren vloggen en bloggen? Dat kan!

Sommige tieners hebben er al over gehoord: volgende week wordt er een BLOG/VLOG en PLOG avond georganiseerd in het Schienvat. Je leert hoe je leuke blogs zelf kunt maken en hoe je mooie filmpjes en foto’s kunt gebruiken. We willen tieners leren hoe ze ons dorp en haar inwoners op een mooie manier vast kunnen leggen. Het project heet ‘levensblog’ en op de site levensblog.nl kun je zien hoe dat er een beetje uit komt te zien… De cursus is woensdag … Lees verder »

Meld je nu aan voor het nieuwe Afrika project!

Afgelopen jaar heeft het Schienvat meegedaan aan het ‘Afrika- project’. Dit hebben we dat samen met 2 andere organisaties uit Groningen gedaan. Ontdekken waar je goed in bent, waar je blij van wordt en wat je anders wilt gaan doen; daar gaat het in dit project om. En we zijn zelfs met een groepje naar Afrika geweest (Marokko)! In Afrika is het heel normaal om, als je bijna volwassen bent, stil te staan bij wat je met je leven wilt: … Lees verder »

Dodenherdenking & Bevrijdingsdag

Binnenkort is het weer Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Dit jaar laten we in het Schienvat films over de tweede wereldoorlog zien. Op 1, 2 en 3 mei is elke inwoner van het Oldambt van 12 tot 102  jaar dan ook welkom vanaf 19.30 uur. Komende week kun je op site lezen welke films we allemaal laten zien. Na de films is er tijd om na te praten met elkaar. De toegang is gratis en u kunt ook een gratis kop koffie of … Lees verder »

Kom 11 mei eten in het huiskamerrestaurant in ‘t Schienvat!

Donderdag 11 mei ben je van harte welkom om gezellig aan te schuiven in het huiskamerrestaurant van onze mannenkookgroep ‘Man leer koken’. Wij, de koks van de mannenkookgroep, koken dan een eenvoudig en lekker twee-gangen diner in de kookstudio van het Schienvat in Finsterwolde. Een hoofdgerecht met natuurlijk een toetje! Wanneer en voor wie? Het diner begint donderdag 11 mei a.s. om 17.30 uur en is bedoeld voor jong en oud. Want dat willen we graag: dat jong en oud elkaar ontmoeten in een gezellige omgeving. Het adres is … Lees verder »

Tieneractiviteiten Kerstvakantie

In de kerstvakantie gaan we een aantal tieneractiviteiten doen. De activiteiten zijn voor kinderen van 10 – 15 jaar. Wat is er voor jullie te doen  de komende weken? Vrijdag 30 december Inloopavond voor tieners Je kunt van alles doen bij ons: poolen, darten, tv kijken, knutselen  of een spel. Tijd: 19.00 -21.00 uur Kosten en aanmelden: de inloopavond is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Ranja, koffie en thee zijn ook gratis. Als je frisdrank wilt … Lees verder »