Nieuws over het Schienvat…

Aan de jongeren van het Schienvat

Na jarenlang wikken en wegen heeft het bestuur de moeilijke beslissing genomen om te stoppen met het werk van het Schienvat.

Na alle zware bezuinigingen van de afgelopen jaren is het bestuur van mening dat Schienvat/Neon niet meer het jongerenwerk kan leveren dat ze de afgelopen (tientallen) jaren gewoon was te doen. Daarnaast zijn er ook financiers van ons werk verdwenen omdat de gemeente al jarenlang aandringt op een fusie met Stichting Sociaal Werk Oldambt.

Een fusie behoort echter niet meer tot de mogelijkheden. De Stichting Sociaal Werk wil het jongerencentrum niet overnemen vanwege de kosten. Ook de gemeente heeft daarvoor geen geld.

Noodgedwongen moeten we nu definitief stoppen en komt er na 90 jaar een eind aan het werk van het Schienvat in Finsterwolde. Veel mooie projecten zijn inmiddels beëindigd.

Hoe nu verder?
Voorlopig gaat het werk in het Schienvat gewoon door, in ieder geval tot 31 december van dit jaar. Op de woensdagavonden zijn we nog gewoon open, de tieneravonden op de vrijdag gaan tot die tijd ook gewoon door. Dit geldt ook voor de kooklessen.

Wel gaan we natuurlijk kijken naar mogelijkheden om samen met Sociaal Werk Oldambt het jongerenwerk voor Finsterwolde en omgeving te behouden. Hoe dat eruit komt te zien, weten we nog niet. We gaan ons best daarvoor doen en houden jullie op de hoogte.

Wietske
Zoals jullie misschien hebben gehoord, werkt Wietske Visser vanaf 1 september 2018 niet meer bij het Schienvat. Ze gaat als buurtwerker aan de slag bij de stichting Sociaal Werk Oldambt. De komende komende maanden zal Wietske nog wel op een aantal woensdagavonden aanwezig zijn. We wensen Wietske heel veel geluk en succes in haar nieuwe baan!

We bedanken jullie voor alle mooie jaren en houden jullie op de hoogte van toekomstige ontwikkelingen.