Activiteiten

 

Jongerencentrum het Schienvat is een plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten. We hebben een soosruimte (zeg maar de bar of de disco) en we hebben een prachtige leefruimte met een mooie keuken en grote tafels waar je gezellig samen kunt zitten. Daarnaast hebben we ook nog een activiteitenruimte die we meestal ‘de knutselruimte’ noemen. Er is dus voor iedereen wel wat leuks te doen in het Schienvat.

Het ziet er huiselijk uit in het Schienvat. Hier hebben we een reden voor. Wij willen graag ‘met jongeren aan tafel’.  Wat houdt jullie bezig, wat hebben jullie nodig en hoe kunnen wij daar als jongerenwerkers bij helpen? Als je gezellig aan tafel een kop koffie drinkt of een spelletje doet heb je andere gesprekken dan wanneer je aan de bar zit. Kom ook bij ons aan tafel, je bent van harte welkom! En er is van alles te doen in het Schienvat..

Op vaste avonden heeft het Schienvat een inloop voor jongeren. Er is op deze avonden een jongerenwerker aanwezig. Je kunt met leeftijdsgenoten kletsen, tv kijken of muziek luisteren, een spelletje doen en de jongerenwerker heeft altijd een luisterend oor. Je kunt in de agenda zien op welke avonden we open zijn.

Daarnaast bieden we losse activiteiten of cursussen aan. Vaak doen we activiteiten omdat jongeren daarom vragen. Je kunt dan denken aan gezond koken (bijvoorbeeld voor jongeren die wat willen afvallen), gitaarcursussen, informatie avonden over schulden of seksualiteit, enz.

In de agenda kun je elke week zien wat er die week op het programma staat. Meer algemene informatie over de activiteiten kun je hier vinden.